Richtlijnen voor het schrijven van een blogartikel

 

Onderstaande punten kunnen je behulpzaam zijn bij het schrijven van een blogartikel:

 • Belangrijk om te weten is dat dit, een blogartikel schrijven, een manier is om zichtbaar te worden voor potentiële nieuwe cliënten!
 • Zorg dat je iets schrijft wat waarde heeft voor jouw potentiële nieuwe clënten. Je wilt ze graag raken, inspireren, informeren, uitnodigen tot voelen, in contact brengen met hun lichaam enz. enz. Dus niet alleen een stukje over jouw praktijk en je behandelingen. Dat kunnen ze al lezen als ze je profiel aanklikken. Het mag echt meerwaarde hebben voor de lezer!
 • Maak helder voor jezelf wat je wilt zeggen, wat wil je overbrengen? Maak een lijstje van de belangrijkste punten.
 • Bepaal met behulp van dit lijstje de volgorde van je punten en maak tussenkopjes met kernwoorden, zodat het fijn leest.
 • Aan de hand van de gemaakte structuur kun je de alinea’s gaan schrijven.
 • Houd het kort: goed geschreven is belangrijker dan de lengte van het blog. 500 woorden is genoeg.
 • Geef je blog een pakkende titel: informatief en kort.
 • Een afbeelding bij de blog maakt het voor de lezer aantrekkelijker om te lezen, let hierbij op rechtenvrij beeld. Je kunt rechtenvrije foto’s bv vinden op https://pixabay.com/  Richtlijn voor een eventuele afbeelding is 800×500 en dan geoptimaliseerd via http://compressjpeg.com/  Dit om traagheid van het laden te voorkomen. Fijn als je hier echt zorg voor draagt. Zo zorgen we met zijn allen voor een snelle site, zodat bezoekers niet wegklikken omdat de site te traag opent!
 • Maak in je blogbericht een link naar je eigen website, zodat eventueel geïnteresseerden je makkelijk kunnen vinden.
 • En onderteken dus ook met je eigen naam en praktijknaam!
 • Schrijf tenslotte nog een korte samenvatting, inleiding of trigger. Deze wordt weergegeven op de overzichtspagina van de blogartikelen. Dit stukje tekst mag maximaal 40 woorden zijn.
 • En stuur een mailtje naar [email protected] dat je een blog geplaatst hebt. Dan kunnen wij ervoor zorgen dat hij daadwerkelijk online te zien zal zijn.

Let bij het schrijven van het blogbericht op de volgende punten:

 • Het blogbericht mag geen kopie zijn van een bestaand artikel (óók niet van een artikel op je eigen website). We willen graag dat holosmassagetherapie.nl goed ‘scoort’ op google en daardoor vindbaar is. Met gekopieerde teksten als blogartikel wordt de website van het Netwerk én je eigen website minder goed vindbaar. Wat wel mag is een zelfgeschreven artikel over bv een artikel over massagetherapie en kanker. Je kunt dan de link naar het artikel in jouw blogartikel plakken en schrijft bv over jouw ervaringen rondom massagetherapie en kanker, of jouw mening hierover. Een interessant artikel over massagetherapie mag je wel altijd posten op het Forum. Dit is voor intern gebruik!
 • Zorg voor correct Nederlands taalgebruik. Mocht je twijfelen aan spelling en/of stijlgebruik laat dan je tekst nog door iemand anders lezen.
 • Bij twijfel over je blogartikel kun je altijd contact opnemen met de redactie. Mochten wij een vraag hebben over jouw blogbericht dan zullen we contact met je opnemen.
 • Wij als redactie, dragen zorg voor een uniforme look & feel van de berichten, passend bij de website. Dit kan inhouden dat, in overleg met jou, tekst of afbeelding aangepast wordt.

We wensen jullie heel veel succes en plezier bij het schrijven van blogartikelen. En hopen dat het zal bijdragen aan jouw succes als massagetherapeut of masseur! En zo ook aan het succes van ons allemaal. Hoe meer Holos Massagetherapie bekend zal worden in Nederland, hoe beter dat voor ons allemaal is! Dus klim in je pen of achter je laptop en laat van je horen, laat je zien!

En kom nog eens terug naar je blogartikel! Misschien hebben mensen wel een reactie achtergelaten op jouw stuk… En lees de blogs van andere therapeuten en reageer op hen! Ook dat helpt voor jouw vindbaarheid. Want hoe vaker onze website gezien wordt, hoe hoger hij in google komt! 

Warme groet namens de redactie. 
Marielle Roest
Sijtje Princen

[email protected]

Share This