Holos massagetherapie laat je lichaam spreken

Inzicht door bewustwording is het kenmerk van de Holos massagetherapie. Want welke lichamelijke klachten er ook zijn, het zijn geen toevallige gebreken van het menselijk lichaam. Ze kunnen een uitdrukking zijn van wat er binnenin je leeft, bewust of onbewust. Met Holos massagetherapie is je lichaamswijsheid het uitgangspunt van de behandeling. Je lichamelijke spanningen, ongemakken of ziektes worden gebruikt om als wegwijzer te fungeren, zodat het lichaam de klachten zelf kan oplossen. Een proces waarbij Holos massagetherapie kan helpen. Het is een volwaardige therapievorm die uitstekend samengaat met de meest gangbare medische behandelingen.

Wat houdt Holos massagetherapie in?

Holos massagetherapie heeft als kenmerk dat de massages altijd beginnen vanuit een zijnshouding. Dat is een acceptatie van alles wat er is en wat zich aandient zonder daar direct verandering in te willen aanbrengen. Het gaat om laten zijn en laten voelen wat er op dat moment is. Het lichaamsgebied dat de grootste aandacht nodig heeft zal deze krijgen in de vorm van de massage die daar het beste bij past. Massage wordt hierbij gebruikt als middel om met het lichaamsgebied (de klacht en/of de pijn) in contact te komen, niet om het weg te masseren. Daarbij zal de therapeut aandacht geven aan alle emoties en gedachten die bij de massage loskomen en wordt de cliënt begeleid in het bewustwordingsproces. Een ontspannende massage kan zo overgaan in een massage die therapeutische begeleiding nodig heeft. De boodschappen van het lichaam worden niet verzacht, ontkend of gebagatelliseerd, maar geaccepteerd en verstaan.

Voor wie

Holos massagetherapie is geschikt voor iedereen van alle leeftijden. Naast spier- en gewrichtsklachten kun je hierbij ook denken aan ongemakken als hoofdpijn, spijsverteringsklachten, stress, burn-out en slapeloosheid. Holos massage en massagetherapie hebben ook een preventieve werking. Wetenschappelijk onderzoek heeft inmiddels ruimschoots aangetoond dat aanraking een belangrijke rol speelt voor het welbevinden van de mens. Het bevordert de gezondheid, verhoogt de kwaliteit van het leven en kan daar zelfs een aantal jaren aan toevoegen. Massagetherapie in ziekenhuizen blijkt een sneller herstel tot gevolg te hebben. Ook in verzorgingshuizen en zelfs hospices blijkt het een waardevolle bijdrage te leveren aan het welzijn in de laatste periode van het leven.

Kortom, liefdevolle aanraking is van fundamenteel belang voor de mens in alle fasen van het leven. En waar massage spieren ontspant en versoepelt, kan Holos massagetherapie bewustwording en inzicht geven. Bovendien maakt de aandachtige manier van aanraken en aanwezig zijn van de therapeut bij het proces van de cliënt, dat de cliënt zich thuis kan voelen komen in zijn lichaam.

Holos visie

Holos is het Griekse woord voor geheel en past bij het uitgangspunt dat lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. In de visie van Holos is massage een uitnodiging aan de cliënt om met aandacht te voelen wat is en daar bij aanwezig te zijn. Het gaat niet uitsluitend om het verhelpen van de klachten maar om de integratie ervan. Holos massagetherapie is geen ‘symptoombehandeling’, maar ziet ziekte en lichamelijke klachten als vragen om aandacht van aspecten die op het bewuste vlak nog niet volledig worden gehoord of gezien. Heling wordt mogelijk door aandacht te geven. Je wordt uitgenodigd tot zelfonderzoek en bewustwording, waardoor genezing mogelijk wordt.

Wat kan een Holos massagetherapeut voor jou betekenen?

De therapeut die is opgeleid door de Holos Academie beschikt over kennis en vaardigheden van een breed scala aan massagevormen. Door het hoge niveau en de intensiteit van de vierjarige opleiding kun je erop vertrouwen dan je bij een Holos massagetherapeut in goede handen bent en dat deze de meest geschikte massagevorm zal toepassen voor je behandeling. Je hebt je toevertrouwd aan een deskundige, iemand die de techniek van het masseren beheerst en over medische kennis beschikt en bovendien garant staat voor een hoogwaardige therapeutische begeleiding. Niet de ziekte of de klacht staan in dit proces centraal, maar jij!

Vergoedingen

Veel zorgverzekeraars vergoeden een deel van Holos massagetherapie vanuit de aanvullende verzekering. Het valt dan onder de noemer ‘natuurgeneeskundig consult’ binnen het kopje ‘alternatieve behandelwijzen’ of ‘alternatieve zorg’. Je kunt gebruik maken van je aanvullende verzekering zonder doorverwijzing van je huisarts én zonder eerst je eigen risico te moeten betalen.

Een voorwaarde hiervoor is dat de Holos massagetherapeut aangesloten is bij een beroepsvereniging. De vergoeding verschilt per zorgverzekeringsmaatschappij. Mocht dit belangrijk voor je zijn, raadpleeg dan van tevoren altijd je verzekeringsmaatschappij en/of je behandelend therapeut. Zij kunnen je meer vertellen.

Je gezondheid is je grootste goed. Dat besef je je vaak pas als je niet meer gezond bent, als je last van klachten hebt, als je pijn hebt of belemmerd wordt in je dagelijkse gang van zaken. Natuurlijk is het fijn als jouw zorgverzekering meebetaalt aan jouw gezondheid. Jouw welzijn en welbevinden vraagt echter ook om eigen verantwoordelijkheid en in ons huidige systeem van zorgverzekeringen vaak ook om een eigen financiële investering.  Bij de meeste verzekeraars heb je namelijk een eigen bijdrage. Een investering in jouw welzijn en welbevinden…. Of het je dat waard is, kun je waarschijnlijk pas bepalen nadat je het een keer ervaren hebt… Je bent van harte welkom!

Share This