Opleiding massagetherapeut

Een Holos Massagetherapeut heeft een vierjarige opleiding op HBO-niveau genoten aan de Holos Academie in Utrecht. Binnen de opleiding is er op massagegebied aandacht voor de volgende massagevormen. Klassieke massage, Energetische Massage, Voetreflexologie, Holistic Pulsing, Bindweefselmassage, Chakra massage, Polariteitsmassage, Triggerpoints en basiskennis van de meridianen. Verder wordt de therapeut geschoold in een visie van kunnen zijn met wat is. Hiervoor wordt o.a. mindfulness en focussen ingezet.

De therapeut heeft een gedegen scholing in anatomie en fysiologie, onder andere in de vorm van Westerse medische basiskennis. Daarnaast is er ruim aandacht voor holistische geneeskunde, waarbij er met een veel ruimere blik naar ziekte en gezondheid gekeken wordt.

Persoonlijke ontwikkeling en therapeutische vorming en visie lopen als een rode draad door de vier jaar heen. Holos massagetherapie is gericht op bewustwording van gevoelens en emoties. De therapeut heeft geleerd vanuit een accepterende houding gedachten, gevoelens en emoties te observeren. Vanuit deze grondhouding is het ook mogelijk om een cliënt uit te nodigen naar zichzelf te kijken. De therapeut spiegelt en nodigt uit om te onderzoeken zonder hierbij te oordelen, te sturen, te duiden of te adviseren.

Share This