Kinderen zijn flexibel, maar het is voor hen belangrijk dat ze alles wat ze dagelijks meemaken kunnen verwerken. Daar hebben ze tijd, rust en ruimte voor nodig. Kinderen van deze tijd “moeten” veel. Door lange schooltijden en hoge prestatiedruk is er veel te weinig ruimte voor hun eigen persoonlijke ontwikkeling. Vaak is ook de vrije tijd zo volgepland met sporten, hobby’s en verenigingsactiviteiten dat de kinderen niet meer tot rust kunnen komen. En dan heb ik het nog niet eens over de zintuigelijke overprikkeling van de televisie, de smartphone en de computer. Je kunt je vast wel voorstellen dat deze voortdurende druk van het “moeten” tot stress-symptomen kan leiden. Zowel fysiek, mentaal als ook emotioneel.
Ook voeding, vaccinaties, medicijngebruik, onverwerkte emoties en negatieve gedachten kunnen er voor zorgen dat een kind overprikkeld raakt.

In mijn praktijk werk ik lichaamsgericht. Ieder kind is uniek en daarom kijk ik per kind wat op dat moment toepasbaar is, waar aandacht nodig is. Door middel van de combinatie spel, oefening en massage hoop ik samen te onderzoeken wat een onderliggende oorzaak zou kunnen zijn van bepaald gedrag. Denk hierbij aan:
– het vergroten van het lichaamsbewustzijn;
– eigen grenzen leren kennen;
– ruimte geven aan emoties;
– oefeningen om zich weerbaarder te kunnen opstellen.

Het kind komt hierdoor zelfbewuster in het leven te staan en kan zo meer op zijn of haar gevoel vertrouwen. Het komt weer in zijn of haar eigen kracht te staan.

Een belangrijk onderdeel van de sessie is massage en iedere keer verwondert het mij dat de kinderen niet kunnen wachten om op de massagetafel te gaan liggen zodra ze binnen zijn. Eenmaal op de massagetafel gaan de ogen al dicht in afwachting van wat komen gaat. Een simpele aanraking is al voldoende om ze een gevoel van rust te geven: een hand op de arm of op het voorhoofd vinden ze al lekker en fijn. Als ik masseer geven ze aan dat ze rustig worden en dan voornamelijk rustig in hun hoofd. Een duidelijk voorbeeld dat je door massage van het denken naar het voelen kunt gaan. Massage kalmeert.

Kinderen zijn unieke individuen die voluit mogen leven en zijn wie ze in wezen zijn.

Voor meer informatie kun je kijken op www.insight-u.nl

Vriendelijke groet Linda Leeflang

Share This