Massage is voor iedereen. Met het klimmen der jaren vermindert helaas het functioneren van ons lichaam. Voor senioren kan massage bijdragen aan hun welbevinden en in verschillende vormen kan massage helpen om het lichaam zo lang mogelijk optimaal te laten functioneren. Vaak is het ook al voldoende er te zijn en een hand vast te houden. Laten voelen dat je diegene ziet en dat je er voor diegene bent. Het gevoel gewenst te zijn, is voor senioren misschien nog wel belangrijker dan voor iemand die jonger is. Zonder aanraking kun je je geïsoleerd voelen. Wanneer je ouder wordt, kom je vaker letterlijk alleen te staan. Kinderen gaan het huis uit. In de familie en onder vrienden vallen steeds vaker mensen weg.

Een belangrijke functie van de huid is communicatie tussen mensen. Onze huid laat ons het verschil voelen tussen verschillende aanrakingen; je ervaart of de hand zacht of warm is, maar ook ervaar je de intentie van de aanraking. Aanraking heeft een sterk emotionele waarde en draagt bij aan ons algehele wel-zijn. We kunnen niet zonder aanraking. Vanaf de eerste levensdagen tot op hoge leeftijd is aanraking net zo belangrijk als voedsel.

Een Holos massage, met liefdevolle aandacht en met een positieve intentie gegeven laatje voelen dat je er mag zijn. Een waardevol cadeau voor jezelf, maar ook om iemand te geven. 

Share This