Burn-out en Massagetherapie

Hoe het begon

Marleen, een mooie jonge vrouw van begin dertig had veel klachten. Duizeligheid, hyperventilatie, hoofdpijn, maagpijn, grenzeloosheid en gespannen benen. ‘Gelukkig vallen de blaadjes van de bomen, dan hoef ik niet meer te racefietsen’, zei ze in het begin. Een uitspraak die liet blijken dat ze veel van zichzelf moest. Dit is het verhaal van haar therapeut.

Voor het verhaal van Marleen zelf: klik je hier!

De therapie

Per sessie luister ik eerst naar waar Marleen staat, wat haar klachten zijn en haar behoeften. De massage stem ik volledig af op haar situatie. Na de massage bespreken we kort wat ze heeft ervaren. Vaak is er een inzicht in hoe zij de dingen in het leven doet. Samen bespreken we wat het is dat zij hierin nodig heeft.

Meer rust, minder klachten

Na 5 sessies massagetherapie zijn alle klachten sterk verminderd of verdwenen. Door de therapie kan ze ervaren hoe haar lijf voelt, wat ze daarin tegenkomt en wat ze nodig heeft. Ze komt erachter dat het ok is om rustig aan te doen. Dat ze niet overal iets mee hoeft. Niet op alle uitnodigingen ja hoeft te zeggen. Om hulp vragen door zich te uiten op het werk. Dat ze het niet allemaal alleen hoeft op te lossen. Ook ervaart ze dat ze weerstand in haar lijf voelt en dat dit te maken heeft met dingen die niet gaan zoals zij wil en dat ze dan blokkeert. We bespreken wat haar daarin kan helpen en ze ervaart opluchting.

Marleen vertelt dat de massagesessies haar al veel hebben gebracht, allerlei inzichten over zichzelf en bijvoorbeeld dat ze veel meer rust ervaart. Dat komt omdat ze nu niet meer afspraken achter elkaar inplant, maar ook lege momenten in haar agenda heeft.

Hoe verder?

Op dit moment gaat het heel goed met haar en toch blijft ze komen. Waarom? Ze vindt het belangrijk om in goed contact te blijven met haar lichaam en zo te kunnen blijven voelen wat goed voor haar is. Het is mooi om te zien hoe Marleen kan herkennen, erkennen en toelaten wat ze bij zichzelf tegenkomt. Ik voel me dankbaar dat ik met haar mag werken! 

Share This